Formulari

Blog amb el recull dels escrits enviats entre el 23/6/2016 i el 31/10/2016. Un recull que es pot descarregar amb format publicació pdf a través d'aquest enllaç.

Salvador Grau (24/8/1963 – 23/6/2016)

Biòleg, cap del Servei de Planificació de l’Entorn Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Funcionari de la Generalitat de Catalunya des de 1994 i membre de la Institució Catalana d'Història Natural, es va dedicar plenament a la protecció del patrimoni natural de Catalunya, impulsant el Pla d'Espais d'Interès Natural, la declaració de diversos parcs naturals i la implantació de la xarxa europea Natura 2000 a Catalunya. L'afany de bastir ponts amb la societat va dur-lo a establir vincles professionals sòlids amb el món de la recerca i amb les entitats dedicades a la conservació de la natura, especialment amb la Xarxa de Custòdia del Territori.

El seu compromís amb la societat, el país i Vilassar de Dalt, el poble que el va veure néixer, va fer que en Salvador de ben jove s’impliqués en: l’educació en el lleure a través del Club d’Esplai Vilassar de Dalt, que el portaria a finals dels anys 80 a ser secretari general del Moviment de Centres d’Esplai Cristians (Fundació Pere Tarrés); el treball amb joves al Grup de Joves Cristians i les JARC; la sensibilització vers el tercer món a través de la Comissió Dindori; plataformes antimilitaristes i per la pau; moviments de recuperació de les llibertats de Catalunya, i, d’una manera molt especial, en la defensa del medi natural, essent pioner de l’educació ambiental a Catalunya. En aquest àmbit fou impulsor de la creació del Parc de la Serralada Litoral, i va fomentar la protecció i divulgació del patrimoni local a través del Museu Arxiu de Vilassar.

Compromès amb el seu entorn, de conviccions fermes i amb una capacitat de treball envejable, ha deixat petjada en totes i cadascuna dels persones que el vàrem conèixer.

La seva força ens portarà a seguir lluitant pels valors que tant va defensar: el país, la natura i una societat més justa.


dilluns, 27 de juny de 2016

Lluís Recoder i Miralles

El Salvador que he conegut ha estat un home apassionat que ha tingut la sort de convertir la seva vocació en professió. Rigorós, profund en la reflexió, estudiós, amb sólid criteri...el millor col·laborador per als qui en algun moment hem hagut de prendre decisions difícils que requerien del coneixement expert. Ha estat també home punyent i tossut en defensa de les seves conviccions, en el rostre del qual es dibuixava la contrarietat quan allò que ell intuïa necessari les circumstancies impedien que arribés a bon port. Amable en el tracte, pròxim, afectuós...més enllà del respecte professional que li hem professat, vàrem crear el fil invisible de la complicitat en tants projectes! Que el mestratge, el reconeixement, la petjada profunda que has deixat en el mon del medi ambient i en el cor de tanta bona gent, ajudin a omplir el gran buit que la teva absència ha deixat en la teva família i amics.
Descansa en pau amic