Formulari

Blog amb el recull dels escrits enviats entre el 23/6/2016 i el 31/10/2016. Un recull que es pot descarregar amb format publicació pdf a través d'aquest enllaç.

Salvador Grau (24/8/1963 – 23/6/2016)

Biòleg, cap del Servei de Planificació de l’Entorn Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Funcionari de la Generalitat de Catalunya des de 1994 i membre de la Institució Catalana d'Història Natural, es va dedicar plenament a la protecció del patrimoni natural de Catalunya, impulsant el Pla d'Espais d'Interès Natural, la declaració de diversos parcs naturals i la implantació de la xarxa europea Natura 2000 a Catalunya. L'afany de bastir ponts amb la societat va dur-lo a establir vincles professionals sòlids amb el món de la recerca i amb les entitats dedicades a la conservació de la natura, especialment amb la Xarxa de Custòdia del Territori.

El seu compromís amb la societat, el país i Vilassar de Dalt, el poble que el va veure néixer, va fer que en Salvador de ben jove s’impliqués en: l’educació en el lleure a través del Club d’Esplai Vilassar de Dalt, que el portaria a finals dels anys 80 a ser secretari general del Moviment de Centres d’Esplai Cristians (Fundació Pere Tarrés); el treball amb joves al Grup de Joves Cristians i les JARC; la sensibilització vers el tercer món a través de la Comissió Dindori; plataformes antimilitaristes i per la pau; moviments de recuperació de les llibertats de Catalunya, i, d’una manera molt especial, en la defensa del medi natural, essent pioner de l’educació ambiental a Catalunya. En aquest àmbit fou impulsor de la creació del Parc de la Serralada Litoral, i va fomentar la protecció i divulgació del patrimoni local a través del Museu Arxiu de Vilassar.

Compromès amb el seu entorn, de conviccions fermes i amb una capacitat de treball envejable, ha deixat petjada en totes i cadascuna dels persones que el vàrem conèixer.

La seva força ens portarà a seguir lluitant pels valors que tant va defensar: el país, la natura i una societat més justa.


dijous, 7 de juliol de 2016

Oriol Baltà - Institut Català d'Ornitologia

El passat 23 de juny ens va deixar el Salvador Grau, biòleg i cap de Servei de Planificació de l’Entorn Natural de Catalunya després d’una llarga malaltia. Era una persona molt compromesa amb el país i amb la seva passió: la conservació de la natura. Durant tots aquests anys de feina des del Departament va tenir una participació essencial en projectes claus per a la conservació de la natura a Catalunya, com ara el Sistema d'Espais Naturals Protegits o el Sistema d'Informació sobre el Patrimoni Natural. Del seu caràcter en podem destacar el nivell d’exigència i minuciositat per fer les coses ben fetes, així com una notable visió de futur sobre el paper de la ciutadania en el seguiment de la biodiversitat. Ha estat una persona que ha jugat un paper molt important en la història de l'ICO i agraïm profundament el seu suport al llarg de tots aquests anys. Oportunament publicarem una ressenya més àmplia a l’Abellerol. Descansi en pau en la natura que tant estimava.