Formulari

Blog amb el recull dels escrits enviats entre el 23/6/2016 i el 31/10/2016. Un recull que es pot descarregar amb format publicació pdf a través d'aquest enllaç.

Salvador Grau (24/8/1963 – 23/6/2016)

Biòleg, cap del Servei de Planificació de l’Entorn Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Funcionari de la Generalitat de Catalunya des de 1994 i membre de la Institució Catalana d'Història Natural, es va dedicar plenament a la protecció del patrimoni natural de Catalunya, impulsant el Pla d'Espais d'Interès Natural, la declaració de diversos parcs naturals i la implantació de la xarxa europea Natura 2000 a Catalunya. L'afany de bastir ponts amb la societat va dur-lo a establir vincles professionals sòlids amb el món de la recerca i amb les entitats dedicades a la conservació de la natura, especialment amb la Xarxa de Custòdia del Territori.

El seu compromís amb la societat, el país i Vilassar de Dalt, el poble que el va veure néixer, va fer que en Salvador de ben jove s’impliqués en: l’educació en el lleure a través del Club d’Esplai Vilassar de Dalt, que el portaria a finals dels anys 80 a ser secretari general del Moviment de Centres d’Esplai Cristians (Fundació Pere Tarrés); el treball amb joves al Grup de Joves Cristians i les JARC; la sensibilització vers el tercer món a través de la Comissió Dindori; plataformes antimilitaristes i per la pau; moviments de recuperació de les llibertats de Catalunya, i, d’una manera molt especial, en la defensa del medi natural, essent pioner de l’educació ambiental a Catalunya. En aquest àmbit fou impulsor de la creació del Parc de la Serralada Litoral, i va fomentar la protecció i divulgació del patrimoni local a través del Museu Arxiu de Vilassar.

Compromès amb el seu entorn, de conviccions fermes i amb una capacitat de treball envejable, ha deixat petjada en totes i cadascuna dels persones que el vàrem conèixer.

La seva força ens portarà a seguir lluitant pels valors que tant va defensar: el país, la natura i una societat més justa.


dimecres, 29 de juny de 2016

Puri Canals

Benvolgut Salvador Grau Tort, fa uns mesos et vaig passar aquesta foto feta el setembre de 2012 a Jeju (Corea) durant el Congrés mundial de la natura, on estem reunits amb companys de la UICN. Vaig pensar que et faria il·lusió tenir-la, i ara acabo d'adonar-me'n que d'ella en vas treure la teva foto de perfil. I és realment així com et recordaré: Somrient i ple de llum. Ja fos a Catalunya o a l'altra punta del planeta. Sempre disposat a donar el millor per conservar la natura i treballar en equip.
I avui, en el dia del teu comiat a Vilassar amb la teva familia i amics, la tristor no ha pogut superar l'agraiment pel plaer d'haver pogut compartir tants anys de bon treball i complicitats amb tu. Et trobarem molt a faltar. Moltes gràcies amic. Fins sempre!Es mostra IMG_7347.JPG.
Es mostra IMG_7347.JPG.